ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο Γερμανικός Στρατός επέλεξε το MK-556 ως αντικαταστάτη των G-36
Defence Redefined
Published on 16/09/2020 at 15:29

Σύμφωνα με την γερμανική διαδικτυακή εφημερίδα “Zeit” και άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων το “The Firearms Blog”, το γερμανικό γερμανικό Υπουργείο Άμυνας επέλεξε το όπλο που θα αντικαταστήσει το γηράσκον τουφέκι Heckler και Koch G36: 

Η κατασκευάστρια C.G. Η Haenel κέρδισε το συμβόλαιο για την παράδοση 120.000 τυφεκίων MK556 στον γερμανικό στρατό (Bundeswehr), ένα συμβόλαιο αξίας περίπου 245 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή € 2.042 ανά τυφέκιο. Η ακριβής διαμόρφωση των όπλων και των αξεσουάρ με τα οποία είναι εξοπλισμένα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. 

Στο διαγωνισμό η Heckler και Koch συμμετείχε με τα HK-416 και HK-433. Κατά τη διαδικασία υποβολής προσφορών που ξεκίνησε το 2017, η C.G. Haenel παρουσίασε ένα όπλο που, σε εκτεταμένες δοκιμές, ήταν κάπως καλύτερα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του γερμανικού  στρατού και αποδείχθηκε επίσης οικονομικά πιο συμφέρον. 

Μια τρίτη εταιρεία – η Sig Sauer – αποσύρθηκε από την τρέχουσα προσφορά. Επιπλέον το τυφέκιο της Haenel κέρδισε το RS556, της Rheinmetall και Steyr Mannlicher.Να σημειωθεί ότι η Haenel ήδη προμηθεύει τον Γερμανικό Στρατό με τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών RS-9 (G-29 στην γερμανική ορολογία).

H πρόθεση αντικατάστασης των G-36 ανακοινώθηκε το 2015, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017. Τα G-36 εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1996, αλλά η χρήση του σε θερμό περιβάλλον, όπως στο Αφγανιστάν, είχε ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του και την απώλεια ακρίβειας κατά τις βολές.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό τυφέκιο ΑΟΡ | Παρουσιάστηκε ενώπιον του ΓΕΣ – Φωτογραφίες

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This