Ο Γερμανικός στρατός αναβαθμίζει 143 TOMA Puma για 770 εκατομμύρια ευρώ – Οι κατευθυνόμενοι πυραύλοι MELLS
Defence Redefined
Published on 19/04/2023 at 16:47

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση 143 Τεθωρακισμένων Αρμάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Puma, με το κόστος να φτάνει τα 770 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Γερμανικές αρχές υπέγραψαν με την Projekt System & Management GmbH (PSM), κοινοπραξία της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και της Rheinmetall, για αναβάθμιση των Puma σε σχεδιασμό S1 (S1 Design). 

Το S1 Design περιλαμβάνει αναβαθμισμένο οπλισμό με κατευθυνόμενους πυραύλους πολλαπλού ρόλου MELLS, αναβαθμισμένα ημερήσια και νυχτερινά οπτικά συστήματα, ψηφιακά συστήματα επικοινωνιών για άμεση μεταβίβαση της επιχειρησιακής εικόνας και σύστημα GPS με δυνατότητα σύνδεσης και συντονισμού μαζί με μαχητικά αεροσκάφη.

Οι fire-and-forget κατευθυνόμενοι αντιπυραυλικοί πυραύλοι MELLS είναι προϊόν της κοινοπραξίας Eurospike, μεταξύ των γερμανικών εταιρειών Rheinmetall, Diehl και της ισραηλινής Rafael. Το βεληνεκές των MELLS μπορεί να φτάσει μέχρι τα 4-5 χλμ. Ο Γερμανικός στρατός υπέγραψε συμβόλαιο για προμήθεια συστημάτων MELLS το 2021 με κόστος 88 εκατομμύρια ευρώ.

*Φωτογραφία τίτλου: Rheinmetall

Διαβάστε επίσης: Γερμανία | Η Rheinmetall κέρδισε σύμβαση 576 εκατομμυρίων για προμήθεια πυρομαχικών 30χιλ για το ΤΟΜΑ Puma

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This