Ο Αρχιπλοίαρχος Προκόπιος Χαρίτος νέος Επιτελάρχης της επιχείρησης IRINI στη Λιβύη
Defence Redefined
Published on 19/04/2024 at 17:38

Ο Αρχιπλοίαρχος Προκόπιος Χαρίτος είναι ο νέος Επιτελάρχης του επιχειρησιακού αρχηγείου της ευρωπαϊκής επιχείρησης IRINI (EUNAVFOR MED IRINI – ΕΙΡΗΝΗ). 

Η επιχείρηση EUNAVFOR MED IRINI ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2020 και παρατάθηκε έως τις 31 Μαρτίου 2025 με την Απόφαση του Συμβουλίου. Σκοπός της είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη μέσω της χρήσης εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων. 

Ειδικότερα, η αποστολή έχει εντολή να διενεργεί επιθεωρήσεις πλοίων στην ανοιχτή θάλασσα, ανοικτά των ακτών της Λιβύης για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι μεταφέρουν όπλα ή σχετικό υλικό από και προς τη Λιβύη σύμφωνα με αποφάσεις και ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, στα καθήκοντα της περιλαμβάνεται η παρακολούθηση παραβιάσεων που διαπράττονται μέσω εναέριων και χερσαίων οδών καθώς και η συλλογή πληροφοριών για παράνομες εξαγωγές πετρελαίου από την Λιβύη, η διακοπή των δικτύων λαθρεμπορίας και εμπορίας ανθρώπων μέσω της συλλογή πληροφοριών και διενέργειας περιπολιών καθώς και η εκπαίδευση της Λιβυκής Ακτοφυλακής και του Ναυτικού. 

Διαβάστε επίσης: Ε.Ε | Ο Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης διοικητής επιχειρήσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This