Ουκρανία | Πρώτη εμφάνιση του Banshee Jet 80+ UAV της QinetiQ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 20/02/2024 at 14:56

Το Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) Banshee Jet 80+ της QinetiQ φέρεται να καταρρίφθηκε από ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το βρετανικής κατασκευής UAV προορίζεται για χρήση ως εναέριος στόχος και έχει βεληνεκές άνω των 100 χλμ. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το UAV μετέφερε εκρηκτική πολεμική κεφαλή 7 κιλών και προσγειώθηκε στην περιοχή Novoazovsky της περιοχής του Ντόνετσκ.

Αναπτυχθέν από τον επιτυχημένο, εναέριο στόχο Banshee, αυτή η έκδοση με κινητήρα διπλού αεριωθούμενου κινητήρα αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη λειτουργία της μονοκινητήριας αεριωθούμενης παραλλαγής, που τέθηκε σε λειτουργία το 2010.

Η αρχική έκδοση είναι εφοδιασμένη με δύο κινητήρες αεριοστρόβιλου ώθησης 40 κιλών που δίνουν συνολικά στατική ώθηση 80 κιλά. Αυτό προσφέρει αύξηση στη μέγιστη ευθεία και επίπεδη ταχύτητα αέρα έως και 200 ​​μ/δευτ. Η χρήση βοηθητικής δεξαμενής καυσίμου διασφαλίζει ότι η αυτονομία είναι παρόμοια με αυτή της έκδοσης του ενός κινητήρα με τυπικό χρόνο αποστολής που υπερβαίνει τα 45 λεπτά.

Όταν είναι εφοδιασμένο με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Hot Nose, ο στόχος παρέχει μια πηγή υπερύθρων με όψη προς τα εμπρός και πλάγια με έξοδο στις ζώνες συχνοτήτων I, II και III, ενώ οι αεριωθούμενοι κινητήρες παρέχουν μια ρεαλιστική υπογραφή υπέρυθρων (IR) που εκπέμπει προς τα πίσω.

Όλες οι άλλες αποδεδειγμένες συσκευές αύξησης που είναι παραδοσιακά διαθέσιμες στο Banshee μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό την πιο πρόσφατη εκδοχή η οποία φέρει διπλό τζετ κινητήρα. 

Με ενσωματωμένο το CASPA Avionics της QinetiQ, το Banshee Jet 80+ έχει βελτιωμένη σταθεροποίηση με το πρόσθετο πλεονέκτημα του ψηφιακού αυτόματου πιλότου. Άλλα χαρακτηριστικά, όπως το ενσωματωμένο GPS, τα ψηφιακά συστήματα τηλεμετρίας και η ανάκτηση μέσω εκτίναξης αλεξίπτωτου, εξασφαλίζουν αποτελεσματική πλοήγηση μέσω διαφόρων προσομοιώσεων εκπαίδευσης πελατών.

Το UAV μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά προαιρετικών ωφέλιμων φορτίων όπως το Rattler Supersonic Target ως εκτοξευόμενο ωφέλιμο φορτίο, ενισχύοντας περαιτέρω τις επιλογές προσαρμογής και την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, αυτός ο τύπος drone χρησιμοποιείται επίσης από το Βασιλικό Ναυτικό, στόχος του οποίου είναι να το χρησιμοποιήσει ως στόχο κατά προσομοιωμένων εισερχόμενων πυραύλων και όχι ως οπλικό σύστημα.

Η QinetiQ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2001, όταν το Υπουργείο Άμυνας (MOD) χώρισε στα δύο την Υπηρεσία Αμυντικής Αξιολόγησης και Έρευνας (Defence Evaluation and Research Agency – DERA). Το μικρότερο τμήμα του DERA, μετονομάστηκε σε Dstl (Defence Science & Technology Laboratory).

Το μεγαλύτερο μέρος της DERA, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων εγκαταστάσεων μη πυρηνικών δοκιμών και αξιολόγησης, μετονομάστηκε σε QinetiQ και προετοιμάστηκε για ιδιωτικοποίηση. Η QinetiQ έγινε εταιρική σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα το 2002 με την αγορά μεριδίου από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που εδρεύει στις ΗΠΑ, τον Όμιλο Carlyle.

Το 2003, η QinetiQ υπέγραψε μια 25ετή μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας (long term partnering agreement – LTPA) βάσει της οποίας παρέχει στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου καινοτόμες και ρεαλιστικές δοκιμές και αξιολόγηση στρατιωτικών και πολιτικών πλατφορμών, συστημάτων, οπλικών συστημάτων και εξαρτημάτων σε γη, θάλασσα και αέρα.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Τα στρατεύματα λαμβάνουν 3D εκτυπωμένα UAV από τη Γερμανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This