Ουκρανία | Τα στρατεύματα λαμβάνουν 3D εκτυπωμένα UAV από τη Γερμανία
Defence Redefined
Published on 23/11/2023 at 16:36

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να παρέλαβαν ένα Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) μεγάλης εμβέλειας από τη Γερμανία, το οποίο κατασκευάστηκε σε εκτυπωτή 3D.

Ως μέρος της βοήθειας μιας Αμερικανο-Ουκρανικής ΜΚΟ και της γερμανικής Donaustahl GmbH, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν λάβει αρκετά UAV μεγάλης εμβέλειας τύπου Titan Falcon, τα απάρτια των οποίων είναι προϊόντα 3D εκτύπωσης.

Ήδη, τρία από αυτά τα προηγμένα UAVs έχουν κατασκευαστεί και δωρίστηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Δύο μονάδες υποβάλλονται επί του παρόντος σε δοκιμές στο επιχειρησιακό θέατρο της Ουκρανίας.

Το Titan Falcon διαθέτει αξιοσημείωτες προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένης της αυτονομίας πτήσης έως και 6 ωρών και μιας επιχειρησιακής εμβέλειας 400 χλμ. Εξοπλισμένο με κάμερα FPV (First Person View) για επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο, η αρθρωτή σχεδίαση του επιτρέπει επίσης την εγκατάσταση μιας κάμερας με φακό 2,5 ιντσών, ενισχύοντας τις δυνατότητες αναγνώριση.

Συγκεκριμένα, η Titan Dynamics Inc, η νεοσύστατη εταιρεία καινοτομίας πίσω από τα επίμαχα UAV, έχει αφιερώσει την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη τρισδιάστατης εκτύπωσης αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας (fixed-wing) και κάθετης αποπροσγείωσης VTOL (Vertical Take-Off and Landing).

Η πρωταρχική τους εστίαση βρίσκεται στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας, στη μεγιστοποίηση της χρησιμότητας, και στην επέκταση των δυνατοτήτων των μεγάλης εμβέλειας UAVs, με παράλληλη ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία | Το κυπριακό UAV Η10 Poseidon στην πρώτη γραμμή του μετώπου – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This