Ουκρανία | Η αντεπίθεση του Κιέβου φέρνει εδαφικά κέρδη στο Νότο και στα Ανατολικά
Andreas Pogiatzi
Published on 11/09/2023 at 11:01

Η Ουκρανία ανέφερε τη Δευτέρα ότι τα στρατεύματά της είχαν ανακτήσει περισσότερα εδάφη στο ανατολικό και νότιο μέτωπο στη στρατιωτική της αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ είπε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου ανακατέλαβαν σχεδόν 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης την περασμένη εβδομάδα γύρω από την κατεστραμμένη ανατολική πόλη Bakhmut, η οποία κατελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα τον Μάιο μετά από μήνες εξαντλητικών μαχών.

Η Μάλιαρ είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν μέρος του χωριού Opytne νότια της πόλης Avdiivka και είχαν “μερική επιτυχία” κοντά στο χωριό Novomaiorske στην ανατολική επαρχία του Ντόνετσκ.

“Υπήρχε κίνηση κοντά στο Opytne· οι (ουκρανικές) αμυντικές δυνάμεις κατέλαβαν μέρος αυτού του οικισμού”, είπε ο Μάλιαρ.

Ανέφερε επίσης “κάποια επιτυχία” κοντά στην Andriivka και την Klishchiivka, ένα χωριό σε υψώματα νότια του Bakhmut που θεωρείται κρίσιμο για την εξασφάλιση του ελέγχου της πόλης.

Τα στρατεύματα του Κιέβου έχουν απελευθερώσει 49 τετραγωνικά χιλιόμετρα κοντά στο Μπαχμούτ από την έναρξη της αντεπίθεσης προ τριών μηνών, είπε η Μάλιαρ.

Στον νότο, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς την Αζοφική Θάλασσα σε μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη διάσπαση των ρωσικών δυνάμεων, η Μάλιαρ είπε ότι το Κίεβο είχε ανακαταλάβει 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο την περασμένη εβδομάδα.

Η Μάλιαρ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν επιτυχίες νότια των χωριών Robotyne και δυτικά του Verbove στην περιοχή Zaporizhzhia.

Το Κίεβο έχει ανακαταλάβει χωριά και οικισμούς στην επίθεσή του που διαρκεί τρεις μήνες, αλλά οι στρατιώτες του έχουν παρεμποδιστεί από τεράστια ρωσικά ναρκοπέδια και χαρακώματα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές και η Ρωσία δεν επιβεβαίωσε τις ουκρανικές προόδους.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Οι θεωριες για τα ελαστικά αυτοκινήτων ως προστασία σε μαχητικά αεροσκάφη – Φωτογραφία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This