Ρωσία | Οι θεωριες για τα ελαστικά αυτοκινήτων ως προστασία σε μαχητικά αεροσκάφη – Φωτογραφία
Andreas Pogiatzi
Published on 09/09/2023 at 03:09

Λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των δορυφορικών εικόνων της ΜΑΧΑR, οι οποίες παρουσίαζαν τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95 καλυμμένα με ελαστικά αυτοκινήτων, μια νέα φωτογραφία, ενός Su-34 (ΝΑΤΟ: Fullback) εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είναι εξίσου καλυμμένο με λάστιχα αυτοκινήτων. 

Οι θεωρίες γύρω από την νέα ρωσική πρακτική με τα ελαστικά, δίνουν και παίρνουν, αφού όπως φαίνεται η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, προσπαθεί να αναπτύξει αντίμετρα κατά των αυξανόμενων ουκρανικών επιθέσεων με έμφορτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η νέα ρωσική προσέγγιση, εμφανίστηκε μετά την τελευταία ουκρανική επίθεση, η οποία έφερε την καταστροφή, βομβαρδιστικών και μεταγωγικών αεροσκαφών.

Στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Τu-95 με λάστιχα στις οροφές τους, στην αεροπορική βάση Engels ©MAXAR

Η φωτογραφία του Su-34 άρχισε να κάνει γύρους την Παρασκευή, αν και δεν είναι ξεκάθαρο, ο χρόνος και η τοποθεσία που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. 

Η εικόνα του Su-34 είναι παρόμοια με τις δορυφορικές εικόνες των βομβαρδιστικών Tu-95, που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Ακύρωση άσκησης λόγω έλλειψης στρατιωτών και εξοπλισμού

Su-34 καλυμμένο με ελαστικά ©FighterBomber

Αν και το σκεπτικό για την κάλυψη των ελαστικών και στις δύο περιπτώσεις είναι ασαφές, σύμφωνα με το “The War Zone” αρχικά ότι η ανάλυση από κοντά των Tu-95 έδειξε ότι τα ελαστικά αυτοκινήτου πιθανότατα προορίζονταν να σπάσουν τις υπέρυθρες υπογραφές των αεροπλάνων. θα προκαλούσε σύγχυση στους εισερχόμενους ουκρανικούς πυραύλους, όπως τους αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ R-360 Neptune που η Ουκρανία έχει τροποποιήσει για να πλήττει χερσαίους στόχους.

Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι τα ελαστικά τοποθετήθηκαν πάνω σε ψεύτικα αεροσκάφη (decoys), ούτως ώστε να φαίνονται ως πραγματικά αεροσκάφη με ελαστικά για θωράκιση, κατά των εχθρικών drone. 

Στα τέλη Αυγούστου, μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ένα βομβαρδιστικό Tupolev Tu-22M3 Backfire μακριά από την πρώτη γραμμή έδειξε πόσο φτωχές είναι τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της Ρωσίας, 18 μήνες μετά τον πόλεμο. Ήταν, όπως είπαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, «τουλάχιστον η τρίτη επιτυχημένη επίθεση στα αεροδρόμια LRA (Long Range Aviation), εγείροντας και πάλι ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της Ρωσίας να προστατεύει στρατηγικές τοποθεσίες βαθιά μέσα στη χώρα».

Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική αεροπορική βάση του Pskov χτυπήθηκε από drones, αφήνοντας πολλά Ilyushin Il-76, μεταγωγικά αεροσκάφη που μεταφέρουν φορτίο και προσωπικό, κατεστραμμένα.

Η επίθεση ήταν πάνω από 400 μίλια από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και ο αρχηγός της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας είπε στο “The War Zone” σε αποκλειστική συνέντευξη ότι η επίθεση προήλθε από το εσωτερικό της ρωσικής επικράτειας, υπογραμμίζοντας τα τρωτά σημεία της ρωσικής εσωτερικής ασφάλειας.

Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε η Ρωσία άρχισε να τοποθετεί ελαστικά στα αεροπορικά της μέσα δεν είναι ξεκάθαρο, οι φωτογραφίες συμπίπτουν με τις ουκρανικές επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Καταστροφή ταχύπλοων των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This