Ρωσία | Ακύρωση άσκησης λόγω έλλειψης στρατιωτών και εξοπλισμού
Defence Redefined
Published on 06/09/2023 at 11:14

Η Ρωσία πιθανολογείται ότι ακύρωσε τα στρατιωτικά γυμνάσια ZAPAD 23 λόγω έλλειψης στρατευμάτων και εξοπλισμού, σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις “ZAPAD-21” πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια σε δυτικές περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας τότε ανησυχία στην Ουκρανία και σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ.

Από το 2010 στη Ρωσία ισχύει ένας τετραετής κύκλος εναλλαγής στρατιωτικών ασκήσεων σε όλη τη χώρα, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC, επισημαίνοντας ότι οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2021 ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών.

Εν έτει 2023 πια, όπως επισημαίνουν οι βρετανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία πιθανολογείται ότι ακύρωσε τις ασκήσεις ΖAPAD-23, όχι μόνο επειδή διαθέτει λίγα στρατεύματα και εξοπλισμό αλλά και, πιθανότατα, επειδή η ρωσική ηγεσία φοβάται την κριτική στο εσωτερικό λόγω του χαρακτήρα επίδειξης που θα έχουν οι ασκήσεις σε περίοδο πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Καταστροφή ταχύπλοων των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This