ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” παρακολουθεί ύποπτο πλοίο για μεταφορά όπλων
Defence Redefined
Published on 10/06/2020 at 12:57
Υπό στενή παρακολούθηση, από την ελληνική φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ”, βρίσκεται πλοίο που θεωρείται ύποπτο για τη μεταφορά όπλων και το οποίο συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες. 

Το Cirkin, σημαίας Τανζανίας, εισήλθε νωρίς το πρωί στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης IRINI και κατευθύνεται νοτιοδυτικά της Κρήτης, με κατεύθυνση λιμάνι της Λιβύης.

Ο Ιταλός διοικητής της επιχείρησης διέταξε τον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απογειώσει ελικόπτερο και να ελέγξει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα, μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το Cirkin, δέχτηκε κλήση από μια τουρκική φρεγάτα που έστειλε το μήνυμα ότι «το τουρκικό πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας».

Ο Ιταλός επικεφαλής διέταξε το ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει στη φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” και η παρακολούθηση βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τέθηκε σε επιφυλακή την Κυριακή, όταν ξεκίνησε ο πλους του συγκεκριμένου σκάφους από την Κωνσταντινούπολη.

Από την έξοδο του από τα Δαρδανέλια, το πλοίο κινήθηκε σε διεθνή ύδατα, ωστόσο παρακολουθείτο στενά από τις ελληνικές δυνάμεις.

Εντούτοις είναι άγνωστο αν τα σκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης μπορούν να παρέμβουν επί πλοίων τα οποία συνοδεύονται από πολεμικά σκάφη τρίτων χωρών, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ευρωπαϊκή επιχείρηση.

Υπενθυμίζουμε πως αρχικά η ελληνική εκπροσώπηση στην επιχείρηση “IRINI” θα γινόταν με την φρεγάτα “ΥΔΡΑ”, ωστόσο λόγω βλάβης αυτή αντικαταστάθηκε από την φρεγάτα “ΣΠΕΤΣΑΙ” στις 27 Μαΐου. 

Με πληροφορίες από: CNN.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This