Νορβηγία – Γερμανία | Ανάπτυξη πυραύλου κρούσης επόμενης γενιάς με την Kongsberg
Defence Redefined
Published on 28/11/2023 at 12:56

Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκινά την ανάπτυξη του πυραύλου κρούσης επόμενης γενιάς, σε συνεργασία με τη Γερμανία και την Kongsberg Defense & Aerospace ως κύριο βιομηχανικό εταίρο.

Ο Kongsberg ανέπτυξε τον υπάρχον πύραυλο Naval Strike Missile (NSM) και θα αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του νέου ναυτικού πυραύλου κρούσης, ο οποίος θα συμπληρώσει τον πύραυλο NSM, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο νέος πύραυλος θα είναι γνωστός ως SuperSonic Strike Missile (3SM) Tyrfing και έχει προγραμματιστεί να είναι έτοιμος το 2035. 

Ο υπάρχον NSM αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και παραδόθηκε στις Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2011 έως το 2015. Μέχρι σήμερα, ο πύραυλος έχει επιλεχθεί από 13 χώρες.

Η ανάπτυξη του νέου πυραύλου είναι ένα έργο συνεργασίας μεταξύ Νορβηγίας και Γερμανίας και σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε πλοία του πολεμικού ναυτικού και στις δύο χώρες.

Η κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η αρχική φάση σχεδιασμού του έργου, πριν επιστρέψει στο νορβηγικό κοινοβούλιο με σύσταση για συνέχιση του έργου.

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Αγοράζει εκτοξευτές HIMARS και πυραύλους NSM – Πέραν των 650 εκατομμυρίων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This