ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μυστήριο με εξαφανισμένο ρωσικό υποβρύχιο νότια της Κύπρου – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 19/03/2021 at 14:56

Ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης “Kilo”, το οποίο διαθέτει τέσσερις (4) πυραυλους cruise, με 500 kg βάρος κεφαλής έκαστο, έχει εξαφανιστεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, νότια της Κύπρου και κοντά στις ακτές του Λιβάνου, σύμφωνα με αρκετές αναφορές από διεθνή μέσα. 

Σύμφωνα με τις αναφορές, τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει πολεμικά πλοία, για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του υποβρυχίου. Στην αντίπερα η ρωσική εφημερίδα Kp.ru (Komsomolskaya Pravda) η οποία επικαλείται πηγές του Sputnik, αναφέρει ότι το ρωσικό υποβρύχιο “B-237 Rostov-on-Don”, το οποίο έχει βγει από τα ραντάρ των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα, συνεχίζει να στέλνει δεδομένα στην ηγεσία της ηπειρωτικής Ρωσίας. 

Σύμφωνα με αναφορά της RIA Novosti η οποία επικαλείται δικές της πληροφορίες, το ΝΑΤΟ, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες στη Μεσόγειο, αλλά το ρωσικό υποβρύχιο υπερέβη τις προσδοκίες.

«Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν εδώ και μια εβδομάδα να βρουν το υποβρύχιο “B-237 Rostov-on-Don” στη Μεσόγειο Θάλασσα … Οι προσπάθειες να βρεθεί δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Ταυτόχρονα, η ρωσική διοίκηση δεν χάνει επαφή με το “B-237 Rostov-on-Don”, αναφέρει η RIA Novosti.

Όπως σημείωσε η πηγή, οι δυνάμεις της συμμαχίας χρησιμοποίησαν μεγάλες δυνάμεις για να εντοπίσουν το ρωσικό υποβρύχιο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: “Ψυχρός” κυβερνοπόλεμος | Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Ρωσία για επίθεση σε Υπουργείο υπεύθυνο για το πυρηνικό οπλοστάσιο

Το μυστήριο με το ρωσικό υποβρύχιο, έρχεται να ενισχύσει και η είδηση της τελευταίας στιγμής, ότι ολόκληρος ο ρωσικός στόλος υποβρυχίων της Μαύρης Θάλασσας, έχει βγει εκτός των ναυτικών βάσεων. 

Σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου, ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο αντιναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ, δήλωσε ότι και τα έξι υποβρύχια του στόλου βρίσκονται στη θάλασσα. Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην μεγάλη παρουσία Νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή. 

Διαβάστε επίσης: Open Skies | Μετά τις ΗΠΑ αποχωρεί και η Ρωσία – VIDEO

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα, ότι ελπίζει για το καλύτερο όσον αφορά τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι επίσης «προετοιμασμένο για τα χειρότερα».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αυτό θα ήταν επωφελές για τον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο, “δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη” τα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πρόσθεσε ο Πεσκόφ. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με σκληρά λόγια για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον οικοδεσπότη του ABC, τον δημοσιογράφο ελληνικής καταγωγής Τζωρτζ Στεφανόπουλο, την περασμένη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: Σε ρήξη οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This