ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση | Δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες τα αντιαεροπορικά μέσα της Ε.Φ
Defence Redefined
Published on 25/08/2020 at 10:39

Απάντηση στις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική μεσόγειο έρχεται να δώσει η η αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας και Ελλάδας η οποία θα διεξαχθεί δυτικά της Κύπρου από αύριο 26 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, η αεροπορική βάση, “Ανδρέας Παπανδρέου” στην Πάφου θα καταστεί τις επόμενες μέρες, το επιχειρησιακό κέντρο στρατιωτικών δραστηριοτήτων ευρείας κλίμακας, για σκοπούς ασκήσεων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά

Διαβάστε επίσης: Αντι-NATVTEX της Ελλάδας ως απάντηση στην παράταση της τουρκικής

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλίας και Ελλάδας θα χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Πάφου από την οποία θα πραγματοποιούν εξόδους λαμβάνοντας μέρος στα σενάρια της άσκησης.

Την Γαλλία θα εκπροσωπίσουν στην άσκηση, τρία γαλλικά αεροσκάφη Rafale και την Ελλάδα, τρία F-16. Τα γαλλικά μαχητικά ήδη βρίσκονται στην Πάφο ενώ αναμένονται και 2 ελληνικά μαχητικά F-16 τα οποία θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας ανάμεσά τους και η φρεγάτα Lafayette η οποία βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και πολεμικά πλοία της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: H ζημιά στην “Kemal Reis”, το ιστορικό των ναυτικών περιστατικών στο Αιγαίο και η επόμενη μέρα | VIDEO-PHOTOS

Από κυπριακής πλευράς, η συμμετοχή στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ως εκ τούτου η Εθνική Φρουρά θα συμμετέχει στην άσκηση με ναυτικά και αεροπορικά μέσα της Ε.Φ καθώς και με την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής της ομπρέλας. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα αντιαεροπορικά μέσα της Ε.Φ θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες κάτι που μέχρι σήμερα έχει συμβεί μόνο σε ασκήσεις με μαχητικά του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Γαλλικά Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale στην Πάφο | Πτήσεις πάνω από την Κύπρο τις επόμενες μέρες

Επιπλέον, η αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας και Ελλάδας σχετίζεται και με την άσκηση των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που ανακοινώθηκε  σε περιοχή μεταξύ Ρόδου Καρπάθου και νότια του Καστελόριζου, με το ανατολικό σημείο της δεσμευμένης περιοχής να εφάπτεται με το «τριεθνές» σημείο της κυπριακής και Αιγυπτιακής ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου. 

Διαβάστε επίσης:

BUK M1-2 “Η αιχμή του δόρατος της Κυπριακής Αεράμυνας” | VIDEOS

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This