Μέση Ανατολή | Ισχυρές εκρήξεις στο Ιράν
Defence Redefined
Published on 19/04/2024 at 08:02

Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα ανταπόδοσης στο Ιράν για την επίθεση της Τεχεράνης εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το σαββατοκύριακο,  δήλωσε πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση των ΗΠΑ εκ των προτέρων σχετικά με την επιχείρηση αυτή, αλλά όχι αμερικανική συμμετοχή.

Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε διάφορες πόλεις, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκαν εκρήξεις στην Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι εκρήξεις στην Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, διαβεβαίωσε Ιρανός αξιωματούχος του Ιράν επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα. Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε καμία μεγάλης κλίμακας ζημιά.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες. Το CNN διευκρίνισε πως η επιχείρηση δεν είχε στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Αρκετά drones καταρρίφθηκαν από την ιρανική αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος.

Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας, ανέφερε ο Χουσέιν Νταλιριάν μέσω X, αντικρούοντας τις πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Ο Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφερε ερωτηθείσες σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει προς το παρόν σχετικά με τις πληροφορίες περί ισχυρών εκρήξεων στην περιοχή όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράν, στην επαρχία Ισφαχάν. 

Το Ισραήλ είχε διαμηνύσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως θα ανταποδώσει την επίθεση του Ιράν το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Θα απαντήσει άμεσα αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This