Λιμενικό Σώμα | Ολοκλήρωση της άσκησης Έρευνας και Διάσωσης “Ποσειδών” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/10/2023 at 14:12

Πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου η διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης (SAR Workshop) “Ποσειδών” από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX).

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε και συμμετείχε στη διημερίδα ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Γιώργο Αλεξανδράκη, και επιτελείς του σώματος.

Μετά το τέλος της εντυπωσιακής άσκησης, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ενθουσιασμό του, αναφέροντας ότι παρακολούθησαν μια εξαιρετική άσκηση έρευνας-διάσωσης και αποδεικνύεται περίτρανα ότι με πυλώνα το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, την Frontex και τους άλλους συμμετέχοντες είναι μια άσκηση-αφετηρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γι’ αυτές αυτές τις κρίσεις που έρχονται, με ένα πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο και κυρίως ένα άψογο συντονισμό.

Στην άσκηση “Ποσειδών” έλαβαν μέρος το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Πειραιά (ΕΚΣΕΔ), με συντονιστικό ρόλο, καθώς και περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ΠΛΣ 139 και ΠΛΣ 920, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 “ΓΑΥΔΟΣ”, περιπολικό σκάφος Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος της Κέρκυρας (Ε.Ο.Δ.).

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Σε εφαρμογή το σχέδιο Εστία για όσους φεύγουν από το Ισραήλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This