Κύπρος | Ποιοι είναι οι στόχοι του Υπουργείου Άμυνας για το 2024-2025
Defence Redefined
Published on 06/04/2024 at 10:16

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας στις 5 Απριλίου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του Υπουργείου Άμυνας για το προσεχές διάστημα του έτους 2024-2025.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας, αφού αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες δράσης του Υπουργείου και στην δράση του, αναφέρθηκε περιληπτικά στους στόχους για το 2024-2025.

Σε εξοπλιστικό επίπεδο, ο ΥΠΑΜ ανέφερε πως έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης και στα συστήματα επικοινωνίας. Σε ερώτηση μας κατά πόσο παραμένει στον προγραμματισμό του ΥΠΑΜ η απόκτηση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας, κάτι για το οποίο υπήρξε επίσημη διακήρυξη του Υπουργείου κατά το περασμένο έτος, ο κ. Πάλμας απάντησε πως του υπουργείο εξετάζει διάφορα ενδεχόμενα ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο των μη επανδρωμένων στο σύγχρονο πεδίο μάχης. 

Στόχος του 2024-2025 είναι επίσης και οι σταθερές δαπάνες επί του ΑΕΠ, καθώς και δράσεις που άπτονται της θεσμοθέτησης της ανάπτυξης Κυπριακής Αμυντικής Βιομηχανίας. 

Επιπλέον, η σύναψη διμερών συνεργασιών και συμφωνιών παραμένει σταθερός στόχος του ΥΠΑΜ. 

Στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, στόχος είναι η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές η Δήλωση Στοιχείων Εφέδρων αλλά και η Κλήση Επιστράτευσης Εφέδρων, ώστε να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Επίσης, το πρώτο εξάμηνο 2026 η  Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείο Άμυνας προχωρεί στις απαραίτητες προετοιμασίες που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Σε εξέλιξη τριμερής αμυντική συνεργασία Σερβίας, Ελλάδας και Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This