Κύπρος | Ανασχηματισμός και διορισμός νέου Υπουργού Άμυνας – Ποιος είναι ο νέος ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 08/01/2024 at 13:27

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μεταξύ των υπουργείων που περιλήφθηκαν στον ανασχηματισμό είναι και το Υπουργείο Άμυνας. 

Τον Μιχάλη Γιωργάλλα, θα διαδεχθεί στο Υπουργείο Άμυνας ο Βασίλης Πάλμας.

Ο Βασίλης Πάλμας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1964. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση.Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Λατομεία Φαρμακά και διετέλεσε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ο Βασίλης Πάλμας διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ). Στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Διετέλεσε Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου.Από τις 11 Μαΐου 2007 έως τις 2 Μαρτίου 2008, που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης, διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Στις 8 Μαΐου 2017 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2013. Συνεχίζει στην ίδια θέση και στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Παραιτήθηκε, για προσωπικούς λόγους, στις 27 Ιανουαρίου 2022.Η παραίτηση του είχε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ανασκόπηση για το 2023 – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This