Κόσοβο | Ένας αστυνομικός νεκρός και πολιορκία μοναστηριού μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς
Defence Redefined
Published on 24/09/2023 at 17:55

Ένας Κοσοβάρος αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε χωριό στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου νωρίς σήμερα το πρωί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι.

Αναφέρει πως συνεχίστηκαν οι πυροβολισμοί με πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων κατά της αστυνομίας και χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια. Ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι είναι επαγγελματίες που φορούν μάσκες και είναι βαριά οπλισμένοι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ξημερώματα της Κυριακής περίπολος της συνοριακής αστυνομίας του Κοσόβου παρατήρησε ότι δύο φορτηγά τα οποία δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί κάθετα σε δρόμο που οδηγεί προς το χωριό Μπάινσκο. Ζήτησε ενισχύσεις και όταν έφτασαν αλλά τρία περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες από την κατεύθυνση του χωριού. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ο ένας εκ των οποίων λίγο αργότερα κατέληξε, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.

Η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι επιστρέφει εσπευσμένα από την Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια, ο Κούρτι ανακοίνωσε πως περίπου 30 ένοπλοι άνδρες έχουν ταμπουρωθεί σε ένα μοναστήρι και είναι περικυκλωμένοι από την αστυνομία στο βόρειο Κόσοβο, στην περιοχή όπου νωρίς σήμερα το πρωί σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Νατοϊκή αξιολόγηση του Επιτελείου της Πολυεθνικής Δύναμης Κοσόβου KFOR ORF υπό Ελληνική Διοίκηση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This