ΚΣΕΔ | Ενεργοποίηση σχεδίου “ΝΕΑΡΧΟΣ” για τον εντοπισμό δύτη στο ναυάγιο Ζηνοβία
Andreas Pogiatzi
Published on 26/10/2023 at 12:30

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, για τον εντοπισμό δύτη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στο ναυάγιο Ζηνοβία στη Λάρνακα, διεξάγει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ομάδα δυτών, διεξήγαγε καταδύσεις στο ναυάγιο την Πέμπτη 26/10 το πρωί, όταν ένας εξ αυτών καταδύθηκε με άλλο άτομο, ωστόσο, για άγνωστο μέχρις στιγμής λόγο, δεν αναδύθηκε στην επιφάνεια.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή από το ΚΣΕΔ στην οποία συμμετέχει ελικόπτερο, δύτες της Εθνικής Φρουράς και η λιμενική αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΣΕΔ αναφέρει:

Στις 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10:00, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη, ο οποίος είχε καταδυθεί στο ναυάγιο «ΖΗΝΟΒΙΑ» στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λάρνακας. Το Κέντρο ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας μέσα διάσωσης καθώς και ομάδες δυτών του Συστήματος Ε-Δ της Δημοκρατίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες διάσωσης. Οι έρευνες συνεχίζονται, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση διάσωσης 60 ατόμων ανατολικά του Κάβο Γκρέκο – Συντονισμός από το ΚΣΕΔ

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This