Κρήτη | Τελευταίο αντίο στην κηδεία του Χρήστου Μουλά
Defence Redefined
Published on 28/07/2023 at 15:49

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα πιλότο Χρήστο Μουλά που έχασε την ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον συγκυβερνήτη Περικλή Στεφανίδη στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου είπαν στις 11:00 συγγενείς και φίλοι στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων.

Η σορός του αδικοχαμένου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair, έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου πριν από λίγο. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 11:00 παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συγγενείς και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί στον ναό για να αποχαιρετήσουν τον πιλότο. Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Πτώση Canadair στην Κάρυστο

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι ο Χρήστος Μουλάς θα γινόταν πατέρας σε λίγους μήνες καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα της κύησης. Ως εκ τούτου, η Βουλή αποφάσισε να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την απονομή του βαθμού του αντιπτεράρχου στους χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, σμηναγό Χρήστο Μουλά και ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Διαβάστε επίσης: Κιλκίς | Βουβός θρήνος στην κηδεία του 27χρονου ήρωα πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Βαθμός αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This