Κιλκίς | Βουβός θρήνος στην κηδεία του 27χρονου ήρωα πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Βαθμός αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους
Defence Redefined
Published on 27/07/2023 at 17:23

Το τελευταίο αντίο είπαν πριν λίγη ώρα συγγενείς και φίλοι στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη, που έχασε τη ζωή του στην Κάρυστο μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά, όταν κατέπεσε το Canadair CL 215, με το οποίο προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά στον Πλατανιστό.

Πλήθος κόσμου, με μαύρα ρούχα και λευκά λουλούδια στα χέρια εισήλθαν στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τον 27χρονο, που μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά καταγόταν από το Κιλκίς.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου.  Παρών στην κηδεία ήταν και το τιμητικό άγημα της Αεροπορίας με το φέρετρο να είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον χαμό του νεαρού ιπτάμενου, ενώ στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές | Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στα πύρινα μέτωπα

Στο πένθος έχουν βυθιστεί και τα Χανιά μετά το τραγικό δυστύχημα με το Canadair.

Ο Χρήστος Μουλάς θα κηδευτεί αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων. Πρόκειται για το χωριό στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια και στο οποίο βρίσκεται το πατρικό του σπίτι και η οικογενειακή επιχείρηση.

Το τελευταίο αντίο στον πιλότο θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του από την Πολεμική αεροπορία και πολίτες, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι ο Χρήστος Μουλάς θα γινόταν πατέρας σε λίγους μήνες καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα της κύησης. Ως εκ τούτου, η Βουλή αποφάσισε να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αμέσως μετά τη σημερινή τελετή έπαρσης της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων, για την απώλεια της ζωής των δύο χειριστών και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών τους, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στο στρατόπεδο “Παπάγου” ανακοίνωσε την απονομή του βαθμού του αντιπτεράρχου στους χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, σμηναγό Χρήστο Μουλά και ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήρια εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους. 

Διαβάστε επίσης: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Το Canadair της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, έκανε βουτιά για να σβήσει μια εστία στην Κάρυστο. Ξαφνικά πήρε κλίση και παρά την προσπάθεια του πιλότου να σηκώσει το αεροσκάφος, κατέπεσε μερικές δεκάδες μέτρα μακριά.

Αν και αναμένεται το πόρισμα με τα ακριβή αίτια, οι πρώτες πληροφορίες αλλά και τα πλάνα από τη συντριβή δείχνουν ότι το αεροσκάφος έκανε βύθιση για να σβήσει την φωτιά, η ρίψη έγινε σωστά, αλλά στην προσπάθεια του πιλότου να σηκώσει το αεροσκάφος, βρήκε το φτερό του σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πλωτήρας.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, το αεροπλάνο πήρε κλίση δεξιά, “καρφώθηκε” στην πλαγιά και πήρε φωτιά, με τον θάνατο του 27χρονου συγκυβερνήτη και του 34χρονου κυβερνήτη να είναι ακαριαίος.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Πτώση Canadair στην Κάρυστο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This