Κούβα – Ιράν | Ενισχύουν τους δεσμούς τους
Defence Redefined
Published on 16/06/2023 at 09:23

Οι κυβερνήσεις της Κούβας και του Ιράν εξέφρασαν χθες Πέμπτη τη βούληση τους να ενισχύσουν τις σχέσεις τους για να αντιμετωπίσουν την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Αβάνα του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ολοκλήρωσε στη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

Ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, που υποδέχθηκε τον Ιρανό ομόλογό του στο Παλάτι της Επανάστασης, τόνισε πως επιθυμία του είναι η συμμαχία με την Τεχεράνη να επιτρέψει να αντιμετωπίσουν μαζί την επιθετική πολιτική της αυτοκρατορίας, αναφερόμενος στην Ουάσιγκτον.

Ιράν και Κούβα πρέπει να αντιμετωπίσουν, προβάλλοντας ακατάσβεστη αντίσταση, τις κυρώσεις, τις πιέσεις, τις απειλές, τα εμπάργκο και την αδιαφορία του γιάνκικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, συνέχισε ο κ. Ντίας-Κανέλ.

Οι συνθήκες και οι περιστάσεις στις οποίες βρίσκονται η Κούβα και το Ιράν έχουν πολλά κοινά, πλειοδότησε ο Ιρανός πρόεδρος, τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν τη βούληση να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση της τοποθέτησής του.

Τόσο το Ιράν, όσο και η Κούβα υφίστανται αμερικανικές κυρώσεις κι έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των κρατών που κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Ανοίγει και πάλι τις διπλωματικές αποστολές στη Σαουδική Αραβία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This