ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κακόβουλη επίθεση κατά της ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας – Ο “Πατέρας των Τούρκων hackers” ο κύριος ύποπτος

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 26/03/2021 at 11:40

Απόπειρα κακόβουλης ενέργειας, είτε με σκοπό την υποκλοπή δεδομένων, είτε για την πρόκληση βλάβης, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες κατά της ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας. 

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, διαπιστώθηκε ότι έγινε προσπάθεια κακόβουλης ενέργειας, ωστόσο αυτή ανακόπηκε επιτυχώς και δεν προκλήθηκε οποιαδήποτε βλάβη στην λειτουργία της ιστοσελίδας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο Άμυνας έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, για την προστασία και την αντιμετώπιση παρόμοιων επιθέσεων.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του στις 24/03 το  secnews.gr, ο RootAyyildiz Turkish Defacer, o “Πατέρας των Τούρκων hackers” όπως τον αποκαλούν, επρόκειτο να επιτεθεί σε κρίσιμες υποδομές της Κύπρου κυρίως δε σε τραπεζικά ιδρύματα και κρατικές υπηρεσίες. 

Απόσπασμα από το δημοσίευμα

“Στο στόχαστρο του επίδοξου hacker (τουρκικής κατά δήλωσή του καταγωγής) βρέθηκε η Κύπρος και συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου (www.mod.gov.cy) σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που διαθέτει το SecNews”.

Διαβάστε επίσης: Συμμετοχή Ομάδας Κυβερνοάμυνας της Ε.Φ στην Άσκηση «MilCERT Interoperability Conference – MIC2021»

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This