Ισραήλ | Συγκρούσεις και πλήγματα σε 4 μέτωπα
Defence Redefined
Published on 22/10/2023 at 10:22

Ο Ισραηλινός στρατός το τελευταίο 48ωρο ενεπλάκη σε αιματηρές συγκρούσεις και πραγματοποίησε πλήγματα σε 4 μέτωπα: στη Γάζα, τη Δυτική όχθη, το Λίβανο και τη Συρία.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της Γάζας, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νυκτας μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι θα εντείνει την εκστρατεία βομβαρδισμού του παλαιστινιακού θύλακα, επεσήμανε η Χαμάς. 

Επίσης, οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την προσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης». Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή «τρομοκράτες» που κρύβονταν σε υπόγειο του τεμένους αλ Άνσαρ στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Επιπλέον, κτός λειτουργίας τέθηκαν τα διεθνή αεροδρόμια Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία, ενώ ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ νωρίς την Κυριακή το πρωί, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτική πηγή.

Επίσης, αυξάνεται η ένταση στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου οξύνθηκε περαιτέρω χθες Σάββατο μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν έξι μαχητές της Χεζμπολάχ. Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο από την πλευρά του για τον θάνατο ενός μέλους του. Από την ισραηλινή πλευρά, ο στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Εξάλλου δύο Ταϊλανδοί εργάτες γης επίσης τραυματίστηκαν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Σε τρεις φάσεις η επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This