Ισραήλ | Σε τρεις φάσεις η επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα
Defence Redefined
Published on 21/10/2023 at 11:19

Λεπτομέρειες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποκάλυψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, στην Κνεσέτ.

Με τον ισραηλινό στρατό σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας ενόψει πιθανής άμεσης έναρξης της χερσαίας επιχείρησης εντός της Λωρίδας της Γάζας και με τους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα να εντείνονται, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ παρουσίασε τα πολεμικά σχέδια και τους στόχους της ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι πολεμικοί ισραηλινοί στόχοι περιλαμβάνουν την εξόντωση της Χαμάς, μέσω της καταστροφής των στρατιωτικών και κυβερνητικών της δυνατοτήτων, την πλήρη παραίτηση του Ισραήλ από κάθε ευθύνη στη Γάζα και τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκάλαντ ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι ο πόλεμος θα έχει τρεις κύριες φάσεις.

Στην πρώτη φάση, διεξάγεται τώρα μια στρατιωτική εκστρατεία με αεροπορικές επιδρομές και αργότερα θα συνεχιστεί με χερσαίους ελιγμούς με στόχο την καταστροφή της Χαμάς, τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Η δεύτερη φάση, τόνισε, θα συνεχιστεί με μάχες αλλά χαμηλότερης έντασης, καθώς τα στρατεύματα εργάζονται για να εξαλείψουν θύλακες αντίστασης.

Η τρίτη φάση θα είναι η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η παραίτηση του Ισραήλ από κάθε ευθύνη για την καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφάλειας για τους πολίτες του Ισραήλ και τους κατοίκους της περιοχής που περιβάλλει τη Γάζα, τόνισε.

Τουλάχιστον 4.137 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος χθες, 14η ημέρα του πολέμου.

Επιπλέον, 13.162 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό που έδωσε η κυβέρνηση της Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Το Βερολίνο στέλνει κομάντος για το ενδεχόμενο εκκένωσης Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This