Ισραήλ | Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση – Βρέθηκε σε μάντρα για scrap – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 20/09/2023 at 16:00

Ένα παράξενο περιστατικό σημειώθηκε σε βάση εκπαίδευσης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στον Ελιακίμ στο βόρειο Ισραήλ, όταν αναφέρθηκε η κλοπή άρματος μάχης Merkava Mark II.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η κλοπή σημειώθηκε τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης και αναφέρθηκε έγκαιρα στις αρχές από το Υπουργείο Άμυνας.

Μετά από έρευνες της Αστυνομίας. το άρμα μάχης βρέθηκε αργότερα σε μια μάντρα στο Νεσέρ, κοντά στη Χάιφα. Το εν λόγο Merkava Mark II, ήταν εκτός υπηρεσίας για πολλά χρόνια και είχε αφαιρεθεί από αυτό ο δευτερεύον οπλισμός του, ενώ τα συστήματα του, ήταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα Ισραηλινά ΜΜΕ, το όχημα χρησιμοποιείτο κυρίως ως σταθερός στόχος για στρατιωτικές ασκήσεις σε πεδίο βολής ανοιχτό στους επισκέπτες.

Ακολούθως η Στρατιωτική Αστυνομία, σε συνεργασία με τον Ισραηλινό Στρατό και την Αστυνομία του Ισραήλ, διεξήγαγαν έρευνα για το περιστατικό, ενώ δύο ύποπτοι για την κλοπή τέθηκαν υπό κράτηση. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι  αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κλοπή άρματος μάχης στο Ισραήλ.

Το προηγούμενο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες, όταν ένα άρμα μάχης από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ κλάπηκε από το πεδίο βολής του Τελ Σάκι στα Υψίπεδα του Γκολάν για να χρησιμοποιηθεί σε μια επίδειξη, με τις αρχές του Ισραήλ να εντοπίζουν τους δράστες. 

Το νέο περιστατικό έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στις στρατιωτικές βάσεις και έχει τραβήξει την προσοχή των κατοίκων της περιοχής. 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | «Πώς είναι δυνατό να χάσεις ένα F-35;» – Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This