ΗΠΑ | «Πώς είναι δυνατό να χάσεις ένα F-35;» – Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες
Andreas Pogiatzi
Published on 18/09/2023 at 16:30

Τη βοήθεια των πολιτών ζήτησαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 Lightning II, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Νότια Καρολίνα, αφότου ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα για να το εγκαταλείψει.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μαχητικό έπειτα από κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως χαρακτηρίστηκε σε μήνυμά της βάσης «Charleston» στο X / Twitter. 

Όπως ενημέρωσε η διοίκηση της βάσης «ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια». Ο χειριστής εντοπίστηκε και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες ανάκτησής μας να εντοπίσουν το F-35, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε», ανέφερε η διοίκηση.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους συμμετέχει και ένα ελικόπτερο. Οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να διαπιστώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

«Πώς στο καλό είναι δυνατό να χάσεις ένα F-35;»

«Πώς στο καλό χάνεις ένα F-35; Δεν υπάρχει συσκευή εντοπισμού και ζητάμε από το κοινό να βρει ένα αεροσκάφος και να το παραδώσει;» αντέδρασε η τοπική βουλευτής Νάνσι Μέις

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο δεν λείπουν οι σχετικές ειρωνικές απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Δελφίνια προστατεύουν τη ρωσική βάση της Σεβαστούπολης στην προσαρτημένη Κριμαία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This