ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ισραήλ – Γάζα | Όγδοη μέρα εχθροπραξιών με ρουκέτες από τον Λίβανο – Όλες οι εξελίξεις
Defence Redefined
Published on 18/05/2021 at 07:58

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ χθες το βράδυ, χωρίς ωστόσο να φτάσουν την ισραηλινή επικράτεια.

Ο στρατός είπε πως ανταπέδωσε με βομβαρδισμούς του πυροβολικού προς καθορισμένους στόχους στον Λίβανο. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο.

Διαβάστε επίσης: “Η εκστρατεία μας εναντίον τρομοκρατών συνεχίζεται” – Ακόμη μια νύχτα βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας – VIDEO

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Εξάλλου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Μαρκ Μάιλι, προειδοποίησε χθες για τον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών.

Μετά από πάνω από μία εβδομάδα βίαιων συγκρούσεων, ο Μάιλι σημείωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ είναι ενέργειες αυτοάμυνας, αλλά τόνισε επίσης ότι τα επίπεδα βίας είναι τέτοια που “δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να συνεχιστούν οι μάχες”.

“Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχει κίνδυνος μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης και κίνδυνος μιας ολόκληρης σειράς αρνητικών συνεπειών εάν συνεχιστούν οι μάχες”, δήλωσε ο Αμερικανός αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού σε δημοσιογράφους λίγο πριν την προσγειωση του στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Υπέρ της ‘κατάπαυσης του πυρός’ τάχθηκε ο Μπάιντεν σε συνομιλία με τον Νετανιάχου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε χθες Δευτέρα, στη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την “υποστήριξή” του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, ενώ συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σημειώνεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

“Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια κατάπαυση του πυρός”, αναφέρει το κείμενο, με τόνο ιδιαίτερα λιτό.

Αρκετές φωνές στις τάξεις των Δημοκρατικών έχουν υψωθεί και καλούν τον κ. Μπάιντεν να πιέσει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν σε Ρουχανί | “Η διεθνής κοινότητα να δώσει γερό μάθημα στο Ισραήλ”

Νέα έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Μια νέα έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, το μεσημέρι (τοπική ώρα), ανακοίνωσε η νορβηγική διπλωματική αποστολή με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter.

 “Αθώοι άμαχοι συνεχίζουν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Επαναλαμβάνουμε: κατάπαυση πυρός. Τερματίστε τώρα τις εχθροπραξίες”, ανέφερε η ανάρτηση της νορβηγικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Νορβηγία, μαζί με την Τυνησία και την Κίνα, πιέζουν επί μια εβδομάδα για την κινητοποίηση του ΣΑ, που δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να εκδώσει μια οποιασδήποτε κοινή δήλωση, λόγω της άρνησης των ΗΠΑ.

Οι προκλητικές ενέργειες του Ισραήλ οδήγησαν στην κλιμάκωση, δηλώνει ο βασιλιάς της Ιορδανίας

Ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ δήλωσε πως οι “επαναλαμβανόμενες προκλητικές ισραηλινές ενέργειες εναντίον Παλαιστινίων οδήγησαν στην εν εξελίξει κλιμάκωση, ωθώντας την περιοχή σε περισσότερη ένταση”, ανακοίνωσε το παλάτι χθες το βράδυ με tweet.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα τόνισε πως “η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να κινηθεί ενεργά για να σταματήσει τις ισραηλινές παραβιάσεις στην Ιερουσαλήμ, την επιθετικότητα στη Γάζα”, αναφέρει το μήνυμα στο Twitter, προσθέτοντας ότι “ο βασιλιάς πάντα προειδοποιούσε ενάντια στην αλλαγή του ιστορικού και νομικού καθεστώτος της Ιερουσαλήμ”, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Ν. Δένδιας | O πρώτος ΥΠΕΞ της Ευρώπης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This