ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιρακινά F-16 ισοπέδωσαν βάση τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους – VIDEO
Defence Redefined
Published on 05/03/2021 at 18:00

Το τμήμα ενημέρωσης του Ιρακινού Στρατού, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου ότι η Ιρακινή Πολεμική Αεροπορία (IQAF) πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Τα πολεμικά αεροσκάφη F-16  της IQAF χτύπησαν ένα δίκτυο κρησφύγετων των μαχητών του ΙΚ, ανάμεσα στο βόρειο Σαλαντίν και στα νότια μέρη του Κιρκούκ, κυκλοφορώντας σε βίντεο την δράση των ιρακινών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό Yehia Rasool, εκπρόσωπο του Ιρακινού Στρατού, επτά τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις.

Οι θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ πραγματοποίησαν πρόσφατα αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις. Στις 28 Φεβρουαρίου, 14 μέλη της υπηρεσίας των ιρακινών στρατιωτικών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στη δυτική επαρχία al-Anbar σε επίθεση με βόμβα μέσα σε αυτοκίνητο.

Οι βόρειες και δυτικές περιοχές του Ιράκ πιθανότατα δεν θα είναι ασφαλείς σύντομα. Η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους σε αυτές τις περιοχές συνεχίζει να αυξάνεται, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Προς νέα κρίση – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αυτονομιστών και στρατού – ΧΑΡΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This