ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιράν | Βομβαρδισμός ισραηλινού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 26/03/2021 at 18:36

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Channel 12 News, το Ιράν εκτόξευσε χθες (25/3) πύραυλο σε βάρος ισραηλινού φορτηγού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα. 

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας Ynet, το πλοίο, που έπλεε από την Τανζανία προς την Ινδία με σημαία της Λιβερίας, δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του.

©WorldNewsIL

Το Channel 12 News ανέφεραν ότι το πλοίο ανήκει στην XT Management, η οποία εδρεύει στο λιμάνι της Χάιφα.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Δολοφονήθηκε ο Μόχσεν Φαχριζάντ, αρχιτέκτονας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – VIDEO

©AP

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει νέες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, ωστόσο, η ιστοσελίδα Haaretz που αναπαρήγαγε την είδηση συνδέει το περιστατικό με προηγούμενη έρευνά του που ανέφερε πληθώρα επιθέσεων από την πλευρά του Ισραήλ σε βάρος πετρελαιοφόρων του Ιράν.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ρεπορτάζ επικαλείτο αναφορές της Wall Street Journal που έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 επιθέσεις σε βάρος πλοίων του Ιράν και ζημιά δισεκατομμυρίων στη ναυτιλία της χώρας.

©WorldNewsIL

Τον περασμένο μήνα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για έκρηξη πάνω σε ένα ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν. Το Ιράν αρνήθηκε την ανάμιξή του τότε. “Απορρίπτουμε σθεναρά αυτήν την κατηγορία”, δήλωσε ο Σάβιντ Χατιτζαζάντε, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Διαβάστε επίσης: Ο Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για μια έκρηξη σε πλοίο ισραηλινής ιδιοκτησίας

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This