ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ινδία | Νεκρός ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 08/12/2021 at 16:40

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας της Ινδίας, στρατηγός Bipin Rawat, η σύζυγός του και άλλοι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με το οποίο πετούσαν πάνω από περιοχή στον νότο της χώρας την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε επισήμως η ινδική πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο στρατηγός Rawat, 63 ετών, πρώτος τη τάξει εν ενεργεία στρατιωτικός της χώρας, είχε διοριστεί στην θέση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από την κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι, στα τέλη του 2019.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα περίπου το μεσημέρι (τοπική ώρα), κοντά στην πόλη Conoor, ενώ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi-17V5, σημείωσαν μέσω Twitter οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας της νότιας Ασίας.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας της Ινδίας είναι ο βασικός στρατιωτικός σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της χώρας και ηγείται μεταξύ άλλων του Τμήματος Στρατιωτικών Υποθέσεων του Υπουργείου, ενώ προεδρεύει και του συμβουλίου των αρχηγών των γενικών επιτελείων στρατού ξηράς, πολεμικού ναυτικού και πολεμικής αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: Η Ινδία μαίνεται κατά της Τουρκίας

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This