Ινδία – ΗΑΕ | Κοινή στρατιωτική άσκηση “Desert Cyclone”
Defence Redefined
Published on 03/01/2024 at 15:11

Η κοινή στρατιωτική άσκηση Ινδίας – ΗΑΕ  “Desert Cyclone”, διάρκειας δύο εβδομάδων, ξεκίνησε στο Ρατζαστάν, με 45 άτομα να εκπροσωπούν καθεμία από τις δυνάμεις.

Η άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου γίνεται στο Μαχατζάν του Ρατζαστάν.

Τα ΗΑΕ εκπροσωπούνται από στρατεύματα της Πρώτης Ταξιαρχίας Zayed. Το απόσπασμα του Ινδικού Στρατού που αποτελείται από 45 άτομα εκπροσωπείται κυρίως από ένα τάγμα από το Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού.

Η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας σε υποσυμβατικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μαχών σε οικιστικές περιοχές (fighting in built-up areas – FIBUA) σε έρημο ή ημι-ερημικό έδαφος. Η άσκηση θα ενισχύσει τη συνεργασία και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια ειρηνευτικών επιχειρήσεων.

Η Άσκηση θα ενισχύσει επίσης τη συνεργασία συνεργασίας και θα βοηθήσει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο πλευρών.

Αυτή η άσκηση σηματοδοτεί περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Ινδίας και των ΗΑΕ. Η άσκηση αποσκοπεί επίσης στην επίτευξη κοινών στόχων ασφάλειας και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ δύο φιλικών εθνών.

Διαβάστε επίσης: INDUS-X | Παρουσίαση του Οικοσυστήματος Αμυντικής Επιτάχυνσης Ινδίας – ΗΠΑ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This