Ιαπωνία | Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή ναυτικού ηλεκτρομαγνητικού όπλου – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 19/10/2023 at 13:41

Για επιτυχή δοκιμή του ναυτικού πυροβόλου όπλου ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας (Railgun), κάνει λόγο η Acquisition Technology & Logistics Agency (ATLA), του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ιαπωνικές Ναυτικές Αμυντικές Δυνάμεις (JMSDF), πέτυχαν σημαντικό ορόσημο με την επιτυχή δοκιμαστική βολή σε θαλάσσιο πεδίο, ενός μεσαίου διαμετρήματος, ναυτικού Railgun, σε συνεργασία με την ATLA.

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η ATLA, το υπό δοκιμή Railgun εκτόξευσε βλήματα από διάφορες γωνίες, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά του για επιχειρησιακή χρήση. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη δοκιμή, όπως η ακριβής ημερομηνία και το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε, παραμένουν άγνωστα. 

Δείτε το βίντεο: 

Το μεσαίου διαμετρήματος πρωτότυπο ηλεκτρομαγνητικό όπλο της ATLA, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2023, εκτοξεύει χαλύβδινα βλήματα 40 χιλιοστών βάρους 320 γραμμαρίων χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ηλεκτρομαγνητικής πρόωσης. Τα μη εκρηκτικά βλήματα που εκτοξεύει αναπτύσουν υπερηχητικές ταχύτητες, φτάνοντας περίπου τα 2.230 m/s (6,5 Μαχ). Το όπλο χρησιμοποιεί επί του παρόντος πέντε megajoules (MJ) ενέργειας, με προγραμματισμένη αναβάθμιση στα 20 MJ για βελτιωμένη απόδοση.

Ακόμη και σε αυτό το μέγεθος μεσαίου διαμετρήματος, οι ικανότητες του ηλεκτρομαγνητικού όπλου το καθιστούν πολύτιμο πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση μιας σειράς εναέριων απειλών στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων cruise και δυνητικά υπερηχητικών βαλλιστικών πυραύλων. Επιπλέον, η ATLA έχει εκφράσει τις προθέσεις της να χρησιμοποιήσει επίγεια συστήματα Railgun για να την αναχαίτιση υπερηχητικών πυραύλων.

Οι πλατφόρμες στις οποίες θα ενσωματωθούν τα Railgun παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. Ωστόσο, προηγούμενες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η Ιαπωνία ενδέχεται να τα τοποθετήσει σε ορισμένα από τα αντιτορπιλικά της δεδομένων των βελτιωμένων δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας που διαθέτουν αυτά τα σκάφη. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη των Railgun στο άρθρο που ακολουθεί

Διαβάστε επίσης: Railgun | Η ιδέα για ανάπτυξη των υπόψη πυροβόλων δεν έχει πεθάνει για την Ιαπωνία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This