ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Rheinmetall αποκαλύπτει την επόμενης γενιάς πλατφόρμα Lynx | To “Lynx CSV”

Defence Redefined
Published on 29/10/2021 at 18:00

Η Rheinmetall Defense Australia παρουσίασε μια νέα παραλλαγή του Οχήματος Μάχης Πεζικού Lynx KF41 (Infantry Fighting Vehicle – IFV) σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στο Κέντρο Αριστείας Στρατιωτικών Οχημάτων (MILVEHCOE) στο Redbank του Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Gary Stewart, αυτό το εξελιγμένο θωρακισμένο όχημα υποστήριξης μάχης (Combat Support Vehicle – CSV), που θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στην Αυστραλία, σχεδιάστηκε για να καλύψει τέσσερις από τους 10 ρόλους που προβλέπονται στην προσφορά της Rheinmetall για το έργο “Project Land 400 Phase 3”.

Σε αυτή τη βάση, το Lynx CSV θα επιτρέπει στους στρατιώτες να φέρουν εις πέρας μια σειρά αποστολών, όντας προστατευμένοι, όπως ανάκτηση λοιπών οχημάτων, επισκευή, υποστήριξη ελιγμών και εφοδιαστική υποστήριξη (logistics), αφήνοντας έτσι τους άλλες έξι ρόλους στο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) Lynx KF41, το οποίο μοιράζεται την ίδια αρθρωτή αρχιτεκτονική. 

Σχετικά με αυτό, το CSV ταιριάζει στο βασικό φάκελο μεγέθους του Lynx IFV, διαθέτει θωρακισμένο χάλυβα Bisalloy που έχει αναπτυχθεί στην Αυστραλία, ζυγίζει περίπου 40 τόνους και επανδρώνεται με πλήρωμα τριών ατόμων. 

Το πρώτο του τύπου φέρει έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων Rheinmetall τύπου MSSA (Main Sensor Slaved Armament), ενώ μπορούν να ενσωματωθούν άλλοι σταθμοί όπλων κατόπιν απαιτήσεως. Ο αρθρωτός τηλεχειριζόμενος σταθμός όπλων μπορεί να διαμορφωθεί με μια σειρά όπλων και πυρομαχικών όπως: βομβίδες 40 χιλ , πολυβόλα7,62 χιλ και 12,7 χιλ.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx KF41 | Αποκαλυπτήρια για το πρώτο από τα τρία Lynx για την Αυστραλία – VIDEO

Επιπλέον, το Lynx CSV διαθέτει πρόσθετη χωρητικότητα καυσίμου επί της πλατφόρμας για να υποστηρίζει τον ανεφοδιασμό άλλων οχημάτων στο πεδίο μάχης, έναν γερανό στην οροφή που μπορεί να ανυψώνει περισσότερους από πέντε τόνους, ένα μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος και εξαρτήματα εκσκαφής, συμπεριλαμβανομένων μιας ανατρεπόμενης καρότσας και ενός θραύστη πέτρας.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί ότι η Rheinmetall προσφέρει στον Ελληνικό Στρατό το τεθωρακισμένο όχημα μάχης Lynx KF41 (170 οχήματα, μαζί με 200 μεταχειρισμένα Marder-1A3), ως μια σύγχρονη λύση στην αναζήτηση του Στρατού για ένα νέο μαχητικό όχημα πεζικού. 

Ως εκ τούτου, μια συνδυασμένη απόκτηση πακέτου του Lynx KF41 μαζί με το Lynx CSV όχι μόνο θα προσφέρει έναν πλήρη εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά θα ενίσχυε περαιτέρω τις ελληνοαυστραλιανές σχέσεις στο γεωπολιτικό τοπίο, καθώς το Lynx CSV θα εξάγεται από την Αυστραλία σε συμμαχικές ένοπλες δυνάμεις.

Με πληροφορίες από: australiandefence.com.au, defenceredfined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Defence | Το άρμα Kodiak μπορεί να εξυπηρετήσει τον Στρατό την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This