Η Φρεγάτα Ύδρα έβαλε κατά drones στον Κόλπο του Άντεν – Η πρώτη εμπλοκή της Ελληνικής Φρεγάτας
Defence Redefined
Published on 13/03/2024 at 12:49

Η Φρεγάτα Ύδρα είχε την πρώτη της εμπλοκή σήμερα, καθώς έβαλε με πυροβόλο κατά μη επανδρωμένων αεροχημάτων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έβαλε κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων τα οποία απειλούσαν εμπορικό πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βολές έγιναν με το πυροβόλο 5 ιντσών/54 ενώ τα δύο drones αποχώρησαν.

Η ανακοίνωση από το στρατηγείο της Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Στις 13 Μαρτίου 2024, μεταξύ 05:00 π.μ. και 06:00 π.μ. (ώρα Τζιμπουτί), η ελληνική φρεγάτα «HYDRA», στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES και παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, άνοιξε πυρά με πυροβόλο όπλο εναντίον 2 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Η δράση που εκτέλεσε το «HYDRA» ήταν αποτελεσματική, αποφεύγοντας τυχόν ζημιές σε ναυτικούς και την εμπορική ναυτιλία.

Η EUNAVFOR ASPIDES έχει αμυντική αποστολή, να προστατεύει τη ναυτιλία που αποτελεί στόχο επιθέσεων στη θάλασσα ή στον αέρα. Οποιαδήποτε αντίδραση θα έρχεται πάντα ως συνέπεια μιας επίθεσης και θα είναι αναγκαία, αναλογική και περιορισμένη στον διεθνή θαλάσσιο ή εναέριο χώρο.»

Διαβάστε επίσης: Ερυθρά Θάλασσα | Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στη Φρεγάτα “Ύδρα”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This