ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Τουρκία αποσύρεται από τη μεγαλύτερη στρατιωτική της Βάση στην Επαρχία Χαμά της Συρίας – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 19/10/2020 at 15:43

Η Τουρκία ξεκίνησε τις διαδικασίες απόσυρσης των δυνάμεων της από το «ένατο» σημείο παρατήρησης στην πόλη Morek, στη βορειοδυτική Συρία, καθώς τα οχήματα και τα φορτηγά εισήλθαν στην βάση για να μεταφέρουν στρατιώτες σε άλλη τοποθεσία.


Οι τουρκικές δυνάμεις που εδρεύουν στην Morek, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για την απόσυρση, απομάκρυναν επίσης στρατιωτικό υλικό από την βάση.  Επιπλέον, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, το Sputnik ανέφερε ότι η Τουρκία γνωστοποίησε στη Ρωσία την απόφασή της να αποσύρει τις δυνάμεις της από αυτό το παρατηρητήριο σε άλλη στην περιοχή Jabal Al-Zawiya, γειτονική επαρχία της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την αναφορά, «στοιχεία του περικυκλωμένου τουρκικού σημείου άρχισαν να αποσυναρμολογούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, εκτός των πύργων παρατήρησης. Οι πηγές πρόσθεσαν, ότι τα τουρκικά στρατεύματα αναμένεται να αποσυρθούν από αυτό το σημείο μέσα στις επόμενες 24 ώρες, εκτός απροόπτου.

Ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να εδρεύει σε 50 άλλες θέσεις παρατήρησης σε όλη τη βόρεια Συρία, η οποία αποτελεί σημείο σύγκρουσης με τη Δαμασκό, αφού σύμφωνα με τη Συμφωνία στο Σότσι στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, στην  Άγκυρα εκχωρήθηκαν 12 θέσεις στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου, της Χαμά και της Ιντλίμπ.

Με πληροφορίες από: Sputnik / AMN 

Διαβάστε επίσης: Ξαναχτίζεται ο Συριακός Στρατός | Δεκάδες χιλιάδες επιστρατεύονται – Σημαντική βοήθεια από Ρωσία και Ιράν

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This