MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Η πρώτη γυναίκα ηγήτορας Αμερικανών Καταδρομέων σε πεδίο μάχης
Defence Redefined
Published on 08/09/2021 at 17:00

Η 30χρονη Αμερικανίδα Λοχαγός Πεζικού Shaina Coss είναι η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε διμοιρίας Αμερικανών Καταδρομέων (Rangers) σε αποστολή του επίλεκτου 75ου Συντάγματος Καταδρομέων (75th Ranger Regiment) στο Αφγανιστάν το 2019. 

Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή του West Point και στην συνέχεια κατάφερε να ολοκληρώσει το σχολείο Rangers, ένα από τα δυσκολότερα και πιο απαιτητικά σχολεία του Αμερικανικού Στρατού. Ακολούθως, συνέχισε τα καθήκοντα της στην 82η αερομεταφερόμενη μεραρχία ως διμοιρίτης πεζικού. Αποφάσισε να δοκιμάσει να ενταχθεί στο επίλεκτο 75ο Σύνταγμα Καταδρομέων και ολοκλήρωσε με επιτυχία το απαιτητικό πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης καταδρομών RASP (Rangers Assessment and Selection Program).   

Κατά την διάρκει αποστολής στο Αφγανιστάν, με την διοίκηση του 75ου Συντάγματος Καταδρομών, η Shaina Coss έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε ομάδας καταδρομέων στο πεδίο της μάχης.  Αναφορικά με την συζήτηση που διεξάγεται κατά πόσο οι γυναίκες πρέπει να πετύχουν τα ίδια όρια με τους άντρες ή αν πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά όρια ώστε να εντάσσονται περισσότερες γυναίκες σε ειδικές μονάδες, η Shaina Coss υποστήριξε πως οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να πετύχουν τα ίδια όρια με τους άντρες οσο δυσκολο και να είναι.

Το θέμα των ορίων για τα δύο φύλα αποτελεί μεγάλο θέμα συζήτησης στις τάξεις του Αμερικανικού στρατού. Σε πρόσφατη εργασία της στο West Point, η λοχαγός πεζικού Kristen Griest υποστήριξε πως η εφαρμογή χαμηλότερων ορίων για τις γυναίκες θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την αποτελεσματικότητα των μονάδων αλλά και τις ίδιες τις γυναίκες στον στρατό. 

Με πληροφορίες από: U.S Army, Military.com

Διαβάστε επίσης: Παρουσίαση ΣΥΟΠ Δνεα (ΚΔ) Μαριάννας Πισιάρα – VIDEO

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This