ΗΠΑ | Ο ηγέτης του ΙΚ στη Συρία σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή
Defence Redefined
Published on 13/07/2022 at 09:13

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού, Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News είπαν ότι στόχος ήταν ο ηγέτης του ΙΚ στη Συρία, ο Μάχερ αλ Αγκάλ και ο αναπληρωτής του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δεύτερος σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Νωρίτερα, η συριακή οργάνωση Λευκά Κράνη ανέφερε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε, όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος έβαλε στο στόχαστρο μια μοτοσικλέτα, στην επαρχία του Χαλεπιού. Ο τραυματίας αργότερα υπέκυψε, σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή.

Ο ένας από τους επιβάτες της μηχανής είχε πάνω του ταυτότητα με το όνομα “Χαλίντ Σουμπάιχ”, ανέφεραν συριακά μέσα ενημέρωσης.

Η επιδρομή αυτή έγινε μόλις μία ημέρα προτού να ξεκινήσει η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Τον Ιούνιο, οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τον Χάνι Άχμεντ αλ Κούρντι, ένα ηγετικό στέλεχος του ΙΚ στη Συρία.

Ακόμα, όσον αφορά τη Συρία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε χθες ένα ψήφισμα που προβλέπει εξάμηνη παράταση, έως τις 10 Ιανουαρίου, του μηχανισμού διασυνοριακής βοήθειας για τη Συρία, μια χρονική διάρκεια που επέβαλε η Ρωσία όταν όλοι οι εταίροι της επιζητούσαν παράταση για ένα χρόνο.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 12 ψήφους, της Ρωσίας, της Κίνας και των δέκα μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αναφέρει το Euronews.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία απείχαν από την ψηφοφορία για να δείξουν τη διαφωνία τους με μια διάρκεια που θεωρούν ανεπαρκή για τον σωστό προγραμματισμό της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης: ΛΔ Κονγκό – Ρουάντα | Τερματισμός των εντάσεων και συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This