ΗΠΑ – Μεξικό | Στο επίκεντρο ναρκωτικά και παράτυπη μετανάστευση
Defence Redefined
Published on 10/01/2023 at 15:20

Τα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών – Μεξικού επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σαββατοκύριακο ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. 

Δύο χρόνια, αφού πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν εξακολουθεί να αναζητά λύσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο κατά τους Ρεπουμπλικάνους έχει πάρει διαστάσεις εθνικής κρίσης.

Πρώτη του στάση ήταν το το μεθοριακό Ελ Πάσο στο Τέξας. Έχοντας στο πλευρό του τον Υπουργό Μετανάστευσης Αλεχάντρο Μαγιόρκας και ένα κλιμάκιο αμερικανών αξιωματούχων, αστυνομικοί ανέλαβαν να τους ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τους έδειξαν πως γίνονται οι έλεγχοι στα οχήματα που θεωρούνται ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και μαύρου χρήματος.

Εκτός από το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης, η Ουάσινγκτον εστιάζει και στο θέμα των ναρκωτικών, καθώς εκατομμύρια αμερικανοί πολίτες κάνουν χρήση της φαινταλύνης, μιας σύνθετης ουσίας η οποία παράγεται από τα μεξικανικά καρτέλ και είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια τριμερής Σύνοδος στην Πόλη του Μεξικού ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν, τον μεξικανό ομόλογό του Αντρές Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ και τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Μεξικό | Πολύνεκρες συγκρούσεις μετά τη σύλληψη ναρκο-βαρώνου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This