ΗΠΑ | Εξετάζουν το αίτημα του Ισραήλ για προμήθεια των πυρομαχικών Switchblade 600
Andreas Pogiatzi
Published on 11/11/2023 at 11:30

Αίτημα στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπέβαλε το Ισραήλ, για την προμήθεια 200 περιφερόμενων πυρομαχικών (loitering munition) Switchblade 600. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού DefenceScoop. το αίτημα του Τελ Αβίβ, βρίσκεται υπό εξέταση από το Πεντάγωνο.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ισραήλ, υπέβαλε το αίτημα πριν από τις 30 Οκτωβρίου, με τα πυρομαχικά Switchblade 600, να βρίσκονται μεταξύ άλλων δυνατοτήτων που η ισραηλινή ηγεσία ζήτησε ρητά από τους Αμερικανούς ομολόγους της. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν είναι γνωστά τα χρονοδιαγράμματα για την έγκριση αυτού του αιτήματος,  ή πότε θα παραδοθούν οι προηγμένες δυνατότητες στο Ισραήλ, εάν εγκριθούν.

Τα Switchblade 600 της AeroVironment έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τεθωρακισμένα οχήματα και άλλους στόχους για ποικίλες επιχειρήσεις. Τα drones αυτά, τα οποία έχουν εμβέλεια 38 χιλιομέτρων, αντοχής 40 λεπτών σε πτήση, μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες έως και 185 χλμ/ω.

Διαβάστε επίσης: ΝΥΤ | Οι ΗΠΑ παρότρυναν το Ισραήλ να αναβάλει την χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

«Εξοπλισμένο με κορυφαίους αισθητήρες EO/IR υψηλής ανάλυσης και προηγμένο σύστημα ελέγχου πτήσης, το Switchblade 600 διαθέτει γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη μέσω σωλήνα εκτόξευσης και την ικανότητα να πετάει, να παρακολουθεί και να εμπλέκει στόχους με θανατηφόρα αποτελέσματα, με ακριβεία χωρίς την ανάγκη εξωτερικών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης ή άλλων μέσων», αναφέρει μεταξύ άλλων η περιγραφή του προϊόντος της AeroVironment.

Η AeroVironment δεν έχει μοιραστεί δημόσια το κόστος για ένα Switchblade 600, ωστόσο σύμφωνα με έγγραφα προϋπολογισμού, το μικρότερο σύστημα της εταιρείας, το Switchblade 300, μπορεί να κοστίζει περίπου 80.000 δολάρια έκαστο. 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου η οποία είχε ως αποτέλεσμα 1.400 θανάτους. Παρ’ όλα αυτά, το Πεντάγωνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί να επιβεβαιώσει βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές προμήθειες και τη βοήθεια που έχει παράσχει στο Ισραήλ, έκτοτε.

Όσον αφορά το Ισραηλινό αίτημα για τα περιφερόμενα πυρομαχικά Switchblade 600, περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε επίσης: Switchblade | Οι ΗΠΑ σκέφτονται να εξοπλίσουν τους Ουκρανούς με “kamikaze drones”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This