ΗΠΑ | Εννέα νεκροί από πτώση ελικοπτέρων Black Hawk – Έρευνες για τα αίτια
Defence Redefined
Published on 31/03/2023 at 09:45

Δύο ελικόπτερα Black Hawk συνετρίβησαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής αποστολής στο Κεντάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα στρατιώτες. 

Ο ταξίαρχος Τζον Λάμπας, ο υποδιοικητής Επιχειρήσεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, είπε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη εάν τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα. Στο ένα από αυτά επέβαιναν 5 άτομα και στο δεύτερο 4.

Τα δύο ελικόπτερα, τύπου HH-60, μπορούν να μεταφέρουν έως και 11 άτομα το καθένα. Συνήθως στο πλήρωμα περιλαμβάνονται ένας κυβερνήτης, ένας συγκυβερνήτης, άλλα μέλη πληρώματος και, συχνά, ένας γιατρός. Κατέπεσαν στην κομητεία Τριγκ, στα βορειοδυτικά του Φορτ Κάμπελ όπου εδρεύει η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραργία.

Σύμφωνα με τον Λάμπας, εκτελούσαν νυχτερινή πτήση με διόπτρες νυκτός ενώ κατέπεσαν σε μικρή απόσταση από κατοικημένη ζώνη. Έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας των ιπτάμενων μέσων από τη βάση του Φορτ Ράκερ, που βρίσκεται στην Αλαμπάμα για τις έρευνες προς εξακρίβωση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Μεξικό | Πτώση ελικοπτέρου Black Hawk – Δεκατέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This