ΗΠΑ | Αποστολή περισσότερων συστήματων THAAD και Patriot στη Μέση Ανατολή
Defence Redefined
Published on 22/10/2023 at 18:34

Την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Ανακοίνωση του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν αναφέρει πως κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ διέταξε σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο. Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών.

Το σύστημα THAAD χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία. Διαθέτει ραντάρ X-band, παρέχει αντιαεροπορική άμυνα για στόχους εντός εμβέλειας 150–200 χλμ, ενώ για την ανίχνευση εχθρικών πυραύλων από 870 έως 3000 χλμ, το σύστημα THAAD χρησιμοποιεί το ραντάρ AN/TPY-2. Η ταχύτητα του πυραύλου φτάνει τα 2800 μέτρα / δευτερόλεπτο. 

*Το ραντάρ AN/TPY-2

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τοποθέτηση “αντι-drone οροφής” στα άρματα μάχης Merkava

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This