Ηνωμένο Βασίλειο | Το Sea Viper του Βασιλικού Ναυτικού προς αναβάθμιση για την αντιμετώπιση βαλλιστικών απειλών
Defence Redefined
Published on 25/01/2024 at 09:41

Η MBDA έχει λάβει τρία συμβόλαια αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση και τη βιωσιμότητα του κυρίως συστήματος αεράμυνας περιοχής Sea Viper, των αντιτορπιλικών Type 45 του Βασιλικού Ναυτικού.

Δύο συμβόλαια, που ονομάζονται Sea Viper Evolution, θα επιτρέψουν στα καταδρομικά Type 45 να υπερασπίζονται ομάδας μάχης αεροπλανοφόρου (Carrier Strike) έναντι αντιπλοϊκών βαλλιστικών πυραύλων (ASBM).

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα συμβόλαιο θα παρέχει μία σύμβαση διευρυμένης και βελτιωμένης in-service υποστήριξης (ISS) για το Sea Viper για άλλα πέντε χρόνια. Η MBDA είναι ο κύριος ανάδοχος και η υπεύθυνη σχεδιασμού για το οπλικό σύστημα Sea Viper, συμπεριλαμβανομένου του αισθητήρα (ραντάρ), του συστήματος διοίκησης και ελέγχου και του πυραύλου.

Το κύριο στοιχείο του Sea Viper Evolution προσβλέπει τους υπάρχοντες πυραύλους Aster 30 του Βασιλικού Ναυτικού να λαμβάνουν αναβαθμισμένες πολεμικές κεφαλές Block 1 και νέο λογισμικό καθοδήγησης και αναζήτησης για την αντιμετώπιση νέων απειλών βαλλιστικών πυραύλων κατά των πλοίων, διατηρώντας παράλληλα την κορυφαία δυνατότητα αντιαεροπορικού πολέμου.

Διαβάστε επίσης: MBDA | Sea Ceptor για τις φρεγάτες Miecznik της Πολωνίας

Το ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών Sampson των Type 45 και το σύστημα διαχείρισης μάχης θα αναβαθμιστούν επίσης. Μια πλήρης ομάδα της MBDA από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία διεξάγει τις εργασίες μαζί με την BAE Systems Maritime Services.

Το δεύτερο μέρος του Sea Viper Evolution είναι μια φάση αξιολόγησης που περιλαμβάνει την προσθήκη του νέου πυραύλου Aster 30 Block 1NT στα αντιτορπιλικά Type 45, καθώς και περαιτέρω βελτιώσεις στο ραντάρ και στο ευρύτερο οπλικό σύστημα, για την παροχή κορυφαίων δυνατοτήτων έναντι μεσαίου βεληνεκούς και βαλλιστικούς πυραύλους με δυνατότητες ελιγμών και .

Η διευρυμένη σύμβαση ISS θα συνεχίσει να βασίζεται στην πρωτοποριακή προσέγγιση δεδομένων της MBDA για βελτιστοποιημένη διαθεσιμότητα αποθεμάτων, διασφαλίζοντας ότι το Βασιλικό Ναυτικό έχει έτοιμα όπλα τη στιγμή που χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης: MBDA | Παρούσα στην EDEX 2023 με Otomat και πλήρη γκάμα πυραυλικών λύσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This