Ερντογάν | Αν η Τουρκία συνέχιζε την εισβολή τότε όλη η Κύπρος θα ήταν δική της
Defence Redefined
Published on 19/03/2024 at 19:47

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η Τουρκία αν συνέχιζε την στρατιωτική της εισβολή το 1974 θα είχε κατακτήσει ολόκληρη την Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο προσωπικό του 4ου Σώματος Στρατού στην Άγκυρα δήλωσε πως ίσως αν η Τουρκία είχε πιέσει προς τον Νότο, τώρα ολόκληρη η Κύπρος θα ήταν δική της. 

Με αυτές του τις δηλώσεις ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κάνει ξεκάθαρες τις Τουρκικές επιθετικές προθέσεις κατά της Κύπρου καθώς και τον στόχο της Τουρκίας να αφανίσει τους Έλληνας από ολόκληρη την Κύπρο, όπως έπραξε στην βόρεια Κύπρο το 1974.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, αποκάλεσε την παράνομη εισβολή του 1974 σαν “ειρηνευτική επιχείρηση” στην οποία σκοτώθηκαν 498 τούρκοι στρατιώτες για να υπερασπιστούν τους τουρκοκύπριους, όπως επαναλαμβάνει για δεκαετίες η τουρκική προπαγάνδα. 

Τόνισε πως παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχεται η Τουρκία, αν δεν έκανε εισβολή δεν θα υπήρχε σήμερα το μη αναγνωρισμένο πολιτικό μόρφωμα στα κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο δεν αναγνωρίζει κανένα άλλο κράτος στον κόσμο και η Τουρκία αποκαλεί α “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” (ψευδοκράτος). Στην ουσία με αυτή του την δήλωση, ο Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε πως το ψευδοκράτος αποτελεί προϊόν πολέμου και επομένως με βάση το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί να αναγνωριστεί η νομιμότητα του.

Τόνισε πως η ύπαρξη ενός ισχυρού στρατού είναι για την Τουρκία υποχρέωση και όχι επιλογή. Πρόσθεσε πως “ως τουρκικό έθνος, μόνο η δική μας προσπάθεια, η δική μας δύναμη, τα δικά μας μέσα και οι δικές μας δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας”.

*Φωτογραφία αρχείου από την συνάντηση Ερντογάν – Τατάρ στην κατεχόμενη Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Β΄ Φάση της Τουρκικής εισβολής – Η παραβίαση της εκεχειρίας και τα τουρκικά σχέδια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This