ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιτυχής δοκιμή του ρωσικού αντιβαλλιστικού πυραύλου Nudol – VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/04/2021 at 12:54

Χθες Δευτέρα, 26 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός δοκίμασε με επιτυχία τον νέο αντιβαλλιστικό πύραυλο A-235 PL-19 Nudol. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο χώρο δοκιμών Sary-Shagan στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό Σεργκέι Γκράμπουκ, διοικητή της αντιπυραυλικής μονάδας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, ο αντιβαλλιστικός πύραυλος έπληξε με ακρίβεια τον στόχο του.

Ο A-235 PL-19 Nudol, ανέπτυξε ταχύτητα μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Η αμυντική ασπίδα που προσφέρει ο Nudol, αποσκοπεί, στην απομάκρυνση των εισερχόμενων εχθρικών πυραύλων σε εμβέλεια έως 250 μίλια και σε υψόμετρο 31 μιλίων.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Προσομοίωσαν πόλεμο με την Ρωσία με την συμμετοχή F35 και Patriot – Τραγικά αποτελέσματα

Ο Nudol σχεδιάστηκε από την κρατική εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Almaz-Antey. Αποσκοπεί στη μεταφορά συμβατικών ή πυρηνικών κεφαλών. Ο “Nudol” μπορεί να αναχαιτίσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο καθώς και να καταρρίψει δορυφόρους χαμηλού υψομέτρου, σε τροχιά γύρω από την γή.

Η ανάπτυξη ενός κινητού εκτοξευτή και ενός οχήματος μεταφοράς στο πλαίσιο ανάπτυξης του Nudol ξεκίνησε τη δεκαετία του 2010. Το νέο αντιπυραυλικό σύστημα αποσκοπεί στην αντικατάστασή του αμυντικού συστήματος, A-135 “Amur” που αναπτύχθηκε στα προάστια της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης: Iskander | Το στρατηγικό όπλο της Αρμενίας που απειλεί το Αζερμπαϊτζάν

Με πληροφορίες από: southfront.org / tvzvezda.ru

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This