ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πολωνία | Προσομοίωσαν πόλεμο με την Ρωσία με την συμμετοχή F35 και Patriot – Τραγικά αποτελέσματα
Defence Redefined
Published on 04/02/2021 at 13:02

Στα τέλη Ιανουαρίου 2021, οι Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξήγαγαν προσομοιωμένο πόλεμο ενάντια στον «Ανατολικό Εχθρό» (σ.σ την Ρωσία).

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι, ότι οι Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν, σε διάστημα 5 ημερών.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις «Winter-20» κατέληξαν σε καταστροφή και πλήρη αποτυχία. Η προσομοίωση έδειξε ότι μετά από πέντε ημέρες ο πόλεμος χάθηκε και ο πολωνικός στρατός έπαψε να υπάρχει, ανέφερε η Interia (σ.σ η Interia είναι μεγάλη πολωνική διαδικτυακή πύλη) 

Οι προσομοιώσεις περιλάμβαναν νέα οπλικά συστήματα που παραγγέλθηκαν από την Πολωνία, αν και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, όπως τα μαχητικά 5ης γενιάς F35.

Η σθεναρή ​​άμυνα της ανατολικής Πολωνίας είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των εκεί μονάδων με τεράστιες απώλειες. Σύμφωνα με το Southfront, το οποίο επικαλείται την Interia, ο αντίπαλος (σ.σ η Ρωσία) έφτασε στη γραμμή του ποταμού Βιστούλα την πέμπτη ημέρα της εικονικής σύγκρουσης. Επιπρόσθετα, την τέταρτη ημέρα, η Βαρσοβία η πρωτεύουσα της χώρας περικυκλώθηκε.

Η καγκελαρία του Προέδρου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, δεν ήθελε να σχολιάσει αυτές τις εκθέσεις, αναφερόμενη στην εμπιστευτικότητα των ασκήσεων

Σύμφωνα όμως με την Interia, αρκετές χιλιάδες αξιωματικοί έλαβαν μέρος στις ασκήσεις στρατιωτικής διοίκησης.

Διαβάστε επίσης:  Rafael και Mesko | Συμπαραγωγή του SPIKE SR για το Πολωνικό Πρόγραμμα Pustelnik – VIDEO

Οι προσομοιώσεις έλαβαν υπόψη τα νέα οπλικά συστήματα που παραγγέλθηκαν από την Πολωνία, όπως τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, τα πυραυλικά συστήματα M142 HIMARS και φυσικά τα μαχητικά F35.

Εξετάστηκαν επίσης οι λύσεις που εισήχθησαν από τη μεταρρύθμιση του στρατιωτικού συστήματος διοίκησης και ελέγχου, που ισχύει από το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση, την πέμπτη ημέρα της εικονικής σύγκρουσης, ο εχθρός βρισκόταν στη γραμμή του ποταμού Βιστούλα, ενώ παράλληλα διεξάγονταν μάχες για τη Βαρσοβία, ενώ είχαν αποκλειστεί ή καταληφθεί στρατηγικά λιμάνια.

Η πολωνική αεροπορία και το ναυτικό έπαψαν να υπάρχουν παρά την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Ανατολικά του Βιστούλα, οι πολωνικές μονάδες υπέστησαν μια καταστροφική ήττα. Τα τάγματα πρώτης γραμμής έχασαν από το 60 έως 80 τοις εκατό των στρατευμάτων και του εξοπλισμού τους. Οι χαμένες ασκήσεις προκάλεσαν γενική ανησυχία.

H “Super Express” (σ.σ πολωνική εφημερίδα), σύμφωνα με το Southfront παρείχε περισσότερες πληροφορίες για τις ασκήσεις που απέτυχαν.

Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν ότι η υπεράσπιση της χώρας θα διαρκούσε 22 ημέρες. Εντωμεταξύ, η προσομοίωση έδειξε ότι τα εχθρικά στρατεύματα περικύκλωσαν τη Βαρσοβία ήδη από την τέταρτη ημέρα των εχθροπραξιών.

Τόσο ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda όσο και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Mariusz Błaszczak, γνωρίζουν τα αποτελέσματά της προσομοίωσης, ανέφερε το “Super Express”.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι: «πρέπει να εξασκηθείτε για να επιτύχετε την τελειότητα. Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική άσκηση, η οποία από την άποψη της κλίμακας ήταν απαράμιλλη στην Τρίτη Πολωνική Δημοκρατία », τόνισε.

Σε σχέση με την υπόθεση, η Interia έστειλε μια σειρά ερωτήσεων στην Καγκελαρία του Προέδρου και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Λόγω της φύσης αυτού του τύπου άσκησης, για προφανείς λόγους που καλύπτονται από τη ρήτρα εμπιστευτικότητας, δεν μπορούν να διατεθούν πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις, τα μαθήματα ή τα αποτελέσματά τους. Αποδεχτείτε το με κατανόηση », δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Marcin Skowron.

Με τη σειρά του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Σας ενημερώνουμε ότι η χειμερινή άσκηση, η πορεία και τα συμπεράσματά της είναι διαβαθμισμένες πληροφορίες. Οποιαδήποτε απάντηση στην ερώτησή σας, είναι επομένως αδύνατη “.

Πάντως, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς το τι συνέβη, αρκετά διεθνή μέσα αναφέρουν ομόφωνα ότι η Πολωνία έχασε από τη προσομοιωμένη Ρωσία, στην προσομοιωμένη άσκηση, μέσα σε διάστημα 5 ημερών.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Τραμπ | Αμερικανικά στρατεύματα πιθανώς να μεταφερθούν από τη Γερμανία στην Πολωνία

Πηγή: Southfront.org / archyde.com / onet.pl 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This