Επιθέσεις και πυροβολισμοί στην Ιερουσαλήμ – Νεκροί, τραυματίες και συλλήψεις
Defence Redefined
Published on 29/01/2023 at 11:35

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από επιθέσεις την Παρασκευή και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά σε μια συναγωγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ την Παρασκευή, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Λίγο νωρίτερα, η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ανέφερε η υπηρεσία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Πέραν των 42 ανθρώπων συνελήφθησαν για ανάκριση μετά τη φονική επίθεση που διαπράχθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Δράστης κατά την αστυνομία παρουσιάζεται ένας 21χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος έπεσε και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών μετά την καταδίωξή του.

Το Σάββατο, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε επίθεση που διαπράχθηκε σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού. Η MDA ανακοίνωσε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση στις 10:42 με την οποία ενημερώθηκε για “τρομοκρατική επίθεση” σε παλαιστινιακή συνοικία κοντά στην Παλαιά Πόλη.

Ο δράστης της επίθεσης από την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ένας πατέρας και ο γιός του, φαίνεται να είναι ένας 13χρονος Παλαιστίνιος, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ – Παλαιστίνη | Συμφωνία για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από χθες το βράδυ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This