Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Αρμενίας στην Κύπρο – Κοινή πρόθεση για περαιτέρω εμβάθυνση αμυντικών σχέσεων
Defence Redefined
Published on 14/12/2023 at 19:45

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας συναντήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με τον  Αρμένιο ομόλογό του κ. Suren Papikyan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των χωρών μας και οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ανασκόπηση τόσο της διμερούς συνεργασίας Κύπρου – Αρμενίας, όσο και της τριμερούς συνεργασίας των δύο χωρών με την Ελλάδα στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η κοινή πρόθεση για περαιτέρω εμβάθυνσή τους.

Ο κ. Papikyan αναφέρθηκε εκτενώς στις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ιδιαιτέρως στην πρόσφατη κοινή δήλωση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, η οποία αποσκοπεί στην επίτευξη ειρήνευσης στην περιοχή.

Ο κ. Γιωργάλλας, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της δικής μας πλευράς για την κοινή δήλωση των δύο χωρών, επιβεβαίωσε τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος.

Ακολούθως, με τη σειρά του ενημέρωσε τον Αρμένιο Υπουργό Άμυνας σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Κύπρο και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη.

Κατά τη συνάντηση οι δυο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Ο κ. Γιωργάλλας επεσήμανε τον ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, με τη συμβολή της στις προσπάθειες εκκένωσης αμάχων και ανέλυσε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας σε Αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων ΤΑΜΣ “SILVER SPEAR – 2023”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This