ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ελλάδα -Τουρκία | Νέος γύρος Διερευνητικών Επαφών στην Αθήνα
Defence Redefined
Published on 21/02/2022 at 12:00

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο 64ος γύρος  διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών θα λάβει χώρα στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο προώθησης του διαλόγου με την Τουρκία στα θέματα της θετικής ατζέντας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Sedat Önal, την προσεχή Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 στην Αθήνα.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δύο Υφυπουργών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της θετικής ατζέντας, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Mevlüt Çavuşoğlu, τον Απρίλιο του 2021 και εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνάντηση των δύο Υφυπουργών στην Καβάλα, στις 28-29 Μαΐου του ίδιου έτους. Η δεύτερη συνάντηση των κ.κ. Φραγκογιάννη και Önal έλαβε χώρα στην Αττάλεια, στις 16 Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63ος γύρος των επαφών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Εξωτερικών | Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για την αμφισβήτηση κυριαρχίας των νησιών

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This