Εθνική Φρουρά | Υπογραφή Προγραμμάτων Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία
Andreas Pogiatzi
Published on 04/10/2023 at 15:17

Στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου 2023, υπογράφηκαν στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, τα Προγράμματα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου για το έτος 2024 και της Αυστρίας για τα έτη 2024-2025, αντίστοιχα. 

Τα ΠΔΑΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Αλκιβιάδης Αλκιβιάδη, ο Επικεφαλής για θέματα Ευρώπης και Καναδά του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, κ. Sebastian Carr και ο Ακόλουθος Άμυνας της Αυστρίας, Συνταγματάρχης Johann Trummer.

Τα προγράμματα εντάσσονται στο ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδεύσεων και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης επί εξειδικευμένων θεμάτων. 

Παράλληλα, εκφράζουν τη δέσμευση και βούληση για αναβάθμιση και ενίσχυση της συνεργασίας με φίλες χώρες, καθότι έχει αναγνωριστεί ότι η αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και η προαγωγή της ασφάλειας και σταθερότητας προϋποθέτει πολυμερή και πολύπλευρη δράση.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών στην Αίγυπτο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This