Εθνική Φρουρά | Τελετή Διαβεβαίωσης ΣΥΟΠ της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς
Defence Redefined
Published on 10/12/2023 at 09:45

Την Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού, η τελετή διαβεβαίωσης των ανδρών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα. Παρέστησαν επίσης οι οικογένειες των ΣΥΟΠ, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών. 

Οι άντρες ΣΥΟΠ, θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε επιχειρησιακά αντικείμενα και ακολούθως θα τοποθετηθούν στις Μονάδες, όπου θα παρακολουθήσουν Σχολεία στα αντικείμενα της ειδικότητας τους.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ κάλεσε τους νέους Συμβασιούχους Οπλίτες ως μέλη πλέον της Εθνικής Φρουράς να ταυτίσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους υπόλοιπους «εν όπλοις» συναδέλφους, για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της ΚΔ. Τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι ένας αγώνας με υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες, στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν με το ήθος και τις ικανότητές τους.

Στη συνέχεια ανέφερε πως η επιδιωκόμενη ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, δεν αφορά μόνο σε συστήματα και μέσα. Όσους τόνους ατσάλι και να έχουμε στα Στρατόπεδά μας, όσο τεχνολογικά προηγμένα οπλικά συστήματα και να διαθέτουμε, δεν λησμονούμε ποτέ πως ο Άνθρωπος, είναι αυτός που δίνει ζωή στα συστήματα και παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας Νίκης και Επιτυχίας στο Πεδίο της Μάχης, ανέφερε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ.

Ανέφερε επίσης πως σύμφωνα με το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης για βελτίωση της εργασιακής σχέσης των ΣΥΟΠ, επίκειται η λήψη μέτρων για προσαρμογή στις σημερινές συνθήκες της κοινωνίας. Με βάση αυτά τα μέτρα, ο θεσμός θα καταστεί πιο ελκυστικός για να φέρνουμε κοντά μας νέους και νέες που αγαπούν το Στρατό και την Πατρίδα, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στην Αποστολή τους.

Αναφερόμενος τέλος στους γονείς των νέων Συμβασιούχων Οπλιτών, τόνισε πως μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι και να καμαρώνουν για τα παιδιά τους που επέλεξαν ένα δύσκολο δρόμο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΨΗ | Η αδήριτη ανάγκη αναθεώρησης του θεσμού των ΣΥΟΠ για τον Λόχο Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This